Mangos Laddos

En mix av mango och kokos...

Ingredienser:

- 1 kopp torkad kokos (uttorkad)
- 1/2 kopp kondenserad mjölk
- 1/2 kopp mangopuré (helst färsk, men konserverad går också bra)

Instruktioner:

1. Om du använder färsk mango, mixa fruktköttet till en jämn puré. Du kan också sila den för att få bort eventuella fibrer.

2. Rosta Kokos:
  • Värm en stekpanna på medelhög värme.
  • Tillsätt den torkade kokosen och rosta den försiktigt under ständig omrörning i 2-3 minuter, eller tills den blir lätt gyllene och doftar aromatiskt. Var noga med att inte bränna den. Ställ åt sidan för att svalna.

3. Koka Mjölk- och Mangoblandningen:

  • I en separat kastrull, kombinera kondenserad mjölk och mangopuré.
  • Koka blandningen på låg till medelhög värme, rör om regelbundet så att den inte bränns vid botten.
  • Låt blandningen småkoka i 5-7 minuter, eller tills den tjocknar och får en halvtjock konsistens. Den ska vara tillräckligt tjock för att forma bollar, men fortfarande något klibbig. Om den känns för lös, låt den koka ytterligare någon minut.

4. Blanda och forma laddos:

  • När mjölk- och mangoblandningen är klar, ta den från värmen och låt den svalna lite.
  • Tillsätt den rostade kokosen och rör om tills allt är väl blandat.
  • Smörj händerna med lite olja eller smör och forma små bollar (laddos) av blandningen.

5. Garnera:

  • Rulla laddos i kokosflingor eller hackade nötter för en extra touch.
  • Lägg dem på ett fat och låt dem sätta sig i kylen i 15-20 minuter innan servering.

Förvaring:

Förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet, där de håller sig fräscha i upp till en vecka.

Taggar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar


Mangos Laddos

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto