Kunafa rullar med gräddefyllning
Ingredienser:
- 400g kunafa-deg
- 200g flytande smör
- Sirap
- Hackade pistaschnötter för dekoration
Ingredienser till gräddfyllningen:
- 380g mjölk
- 1 matsked majsstärkelse
- 2 matskedar strösocker
- 1 liten matsked vaniljextrakt
Tillagning:
Gräddfyllning:
- Häll mjölken i en kastrull och värm den över en lagom stark låga.
- Tillsätt socker, majsstärkelse och vaniljextrakt och rör om tills blandningen börjar koka.
- Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
Förberedelse av kunafa:
- Smörj botten av en stor plåt och placera kunafa-trådarna på botten.
- Pensla degstrådarna med flytande smör.
- Ta en del av degstrådarna, ungefär 20 cm långa och 5 cm breda, och lägg en matsked av grädden i änden.
- Rulla ihop stråden till en rulle. Upprepa processen med resten av degen.
- Smörj botten av en ugnplåt och placera alla kunafa-rullar bredvid varandra, pressade tätt ihop i plåten.
- Grilla dem i ugnen vid 180°C tills de får en gyllene färg.
- Tillsätt kall sirap omedelbart på rullarna när de tas ut ur ugnen och låt dem svalna.
- Dekorera med hackade pistaschnötter på toppen för ett vackert utseende.
Observera: Du kan även använda andra typer av sötningsmedel efter eget önskemål.
Taggar
Grädde
Kunafa-deg