Kunafa med Nutella fyllning

Ingredienser:

  • 400 g kunafa-deg
  • ½ kopp smör, smält
  • 1 ½ kopp sirap
  • Nutella

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 200°C och smörj två ugnplåtar.
  2. Smält smöret antingen i en kastrull på spisen eller i mikrovågsugnen.
  3. Lägg kunafa-degen i en stor skål och blanda den noggrant med det smälta smöret tills den är jämnt täckt.
  4. Dela den smörade kunafa-degen jämnt i två delar och fördela sedan varje del jämnt på de två smorda ugnplåtarna. Tryck försiktigt ner degen mot botten på varje plåt.
  5. Grädda båda plåtarna i ugnen i 15-20 minuter eller tills den är gyllenbrun och krispig.
  6. När den gräddade kunafa-degen är klar, ta ut den från ugnen och häll den varma sirapen jämnt över de sammansatta kunafa-degen.
  7. Bred Nutella jämnt över den övre delen av en av de gräddade kunafa-degarna.
  8. Placera den andra gräddade kunafa-degen över den del som har Nutella för att skapa en sammanfogad "kaka".
  9. Låt den sammanpressade kunafa-degen svalna något innan du skär den i bitar.
  10. Servera med valfri dryck och njut av denna läckra efterrätt!

Taggar

Kommentarer

  • fint

    MA

    mahshad

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar


Kunafa med Nutella fyllning

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto