Kunafa med Nutella fyllning
Ingredienser:
- 400 g kunafa-deg
- ½ kopp smör, smält
- 1 ½ kopp sirap
- Nutella
Tillagning:
- Förvärm ugnen till 200°C och smörj två ugnplåtar.
- Smält smöret antingen i en kastrull på spisen eller i mikrovågsugnen.
- Lägg kunafa-degen i en stor skål och blanda den noggrant med det smälta smöret tills den är jämnt täckt.
- Dela den smörade kunafa-degen jämnt i två delar och fördela sedan varje del jämnt på de två smorda ugnplåtarna. Tryck försiktigt ner degen mot botten på varje plåt.
- Grädda båda plåtarna i ugnen i 15-20 minuter eller tills den är gyllenbrun och krispig.
- När den gräddade kunafa-degen är klar, ta ut den från ugnen och häll den varma sirapen jämnt över de sammansatta kunafa-degen.
- Bred Nutella jämnt över den övre delen av en av de gräddade kunafa-degarna.
- Placera den andra gräddade kunafa-degen över den del som har Nutella för att skapa en sammanfogad "kaka".
- Låt den sammanpressade kunafa-degen svalna något innan du skär den i bitar.
- Servera med valfri dryck och njut av denna läckra efterrätt!
Taggar
Kommentarer
-
fint