Featured collection
207 kr - 259 kr
32 kr - 205 kr
32 kr - 205 kr
149 kr
149 kr
Ingredienser:
- 400g kunafa-deg
- 1 kopp socker
- 1/2 kopp smör, smält
- 1/2 liter mangosjuice
- 3 koppar vispgrädde
- 1 kilo mango, skuren i små kuber
Tillagning:
1. Värm ugnen till 180°C.
2. I en stor skål, blanda kunafa-degen, sockret och det smälta smöret tills allt är jämnt fördelat.
3. Pressa ut blandningen jämnt i en ugnsplåt och grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills den är gyllenbrun och krispig.
4. När den gräddade kunafa-degen har svalnat, hacka den i små bitar och lägg ett tunt lager av det i botten av en glasform eller glasskål.
5. Häll lite mangosjuice över det hackade kunafa-lagret för att fukta det jämnt.
6. Lägg sedan ett lager av vispad grädde över mangosaften.
7. Fördela några mangobitar över det gräddade kunafa-lagret.
8. Upprepa processen med att lägga lager av hackad kunafa, mangosjuice, vispad grädde och mangobitar tills alla ingredienser är använda och formen är full.
9. Avsluta med att hälla över det sista lagret av vispad grädde över den övre ytan, med några mangobitar på toppen.
10. Täck formen med plastfolie och låt den stå i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
11. Servera den kalla mango kunafa-skålen som en läcker och uppfriskande efterrätt.