DUBAISEMLA

Recept skrivet av Anna Hansson. För mer information besök https://www.instagram.com/livetsgodamedannika/

Ingredienser

Fördeg:

Steg 1:

  • 50 gram jäst
  • 3 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl special

Steg 2:

  • 5 dl vetemjöl special
  • 200 gram smor
  • 2 agg
  • I tsk salt
  • 2 msk kardemumma
  • I tsk vaniljsocker
  • 2 dl socker

Fyllning:

GANACHE:

  • Vispgrädde
  • Marabouchoklad

Instruktioner

Fördeg:

  1. smula jästen i bakmaskin.
  2. Häll pa fingervarm mjölk (Max 37 grader) och rör om.
  3. 1 med 6 dl mjöl och blanda väl, låt seden degen jäsa i 20 min.
  4. När degen fått jäsa håller du i 5 dl vetemjöl och rumstempererat smör.
  5. I med resten av ingredienserna och blanda på låg hastighet i 2 min, öka sedan hastigheten och låt maskinen gå i ca 10 min.
  6. Häll sedan upp på bakbord och dela upp, jag tog ca 70 gram för varje bulle.
  7. Rulla till bullar och lägg på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa under duk i 2 timmar
  8. Vispa upp 1 ägg och pensla bullarna, låt sedan gräddas i ugnen i 8-10 min på 220 grader.

Fyllning:

  • Klipp isär kunafa-degen och lägg i en stekpanna tillsammans med en klick smör.
  • Stek pa medelvärme tills de blivit riktigt gyllene. Låt detta svalna för att sedan blanda det samman med pistagekräm.
  • Självklart beror mängden pa hur många semlor du tänk göra!

Ganache:

  • Koka upp grädden i en kastrull, och häll den sedan i en bunke som du lagt chokladen i. Rör om med en slev tills chokladen blivit helt smält. Lägg plast över bunken och ställ in i kylen. Görs med fördel dagen innan användning.
  • När det är dags att sätta ihop semlan tar du fram ganchen ur kylen och vispar upp den till ett fluff sà den gär att spritsa.
  • Till fyra semlor använder jag ca 3dl grädde och 200 gram cgoklad.
  • Denna semla toppade jag med florsocker och hackade pistagenötter.

Taggar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar


DUBAISEMLA

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto