DUBAISEMLA
Recept skrivet av Anna Hansson. För mer information besök https://www.instagram.com/livetsgodamedannika/
Ingredienser
Fördeg:
Steg 1:
- 50 gram jäst
- 3 dl mjölk
- 6 dl vetemjöl special
Steg 2:
- 5 dl vetemjöl special
- 200 gram smor
- 2 agg
- I tsk salt
- 2 msk kardemumma
- I tsk vaniljsocker
- 2 dl socker
Fyllning:
- Kunafa-deg, grovt hackad eller bruten
- pistaschkräm
GANACHE:
- Vispgrädde
- Marabouchoklad
Instruktioner
Fördeg:
- smula jästen i bakmaskin.
- Häll pa fingervarm mjölk (Max 37 grader) och rör om.
- 1 med 6 dl mjöl och blanda väl, låt seden degen jäsa i 20 min.
- När degen fått jäsa håller du i 5 dl vetemjöl och rumstempererat smör.
- I med resten av ingredienserna och blanda på låg hastighet i 2 min, öka sedan hastigheten och låt maskinen gå i ca 10 min.
- Häll sedan upp på bakbord och dela upp, jag tog ca 70 gram för varje bulle.
- Rulla till bullar och lägg på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa under duk i 2 timmar
- Vispa upp 1 ägg och pensla bullarna, låt sedan gräddas i ugnen i 8-10 min på 220 grader.
Fyllning:
- Klipp isär kunafa-degen och lägg i en stekpanna tillsammans med en klick smör.
- Stek pa medelvärme tills de blivit riktigt gyllene. Låt detta svalna för att sedan blanda det samman med pistagekräm.
- Självklart beror mängden pa hur många semlor du tänk göra!
Ganache:
- Koka upp grädden i en kastrull, och häll den sedan i en bunke som du lagt chokladen i. Rör om med en slev tills chokladen blivit helt smält. Lägg plast över bunken och ställ in i kylen. Görs med fördel dagen innan användning.
- När det är dags att sätta ihop semlan tar du fram ganchen ur kylen och vispar upp den till ett fluff sà den gär att spritsa.
- Till fyra semlor använder jag ca 3dl grädde och 200 gram cgoklad.
- Denna semla toppade jag med florsocker och hackade pistagenötter.