Dubai Chokolate (Kunafa bar)

Dubai Chocolate är en modern variant av den klassiska Mellanöstern-delningsdesserten Kunafa. Den kombinerar krispig, smörig kunafa-deg med en rik chokladfyllning för en dekadent smakupplevelse. Perfekt för speciella tillfällen, dessa chokladfyllda kunafa-bars är enkla att förbereda och garanterat imponerande.

Ingredienser

  • 4 matskedar osaltat smör
  • 400 g Kunafa-deg, grovt hackad eller bruten
  • 3 mjölkchokladkakor (85-115 g vardera), grovt hackade
  • 3 mörkchokladkakor (85-115 g vardera), grovt hackade
  • 3/4 kopp pistaschkräm
  • 1/2 kopp tahini

Instruktioner

  1. Rosta Kunafa-degen: Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kunafa-degen och rosta den tills den blir djupt gyllenbrun och krispig, utan att bränna den. Ta bort från värmen och låt svalna.

  2. Smält chokladen: Lägg all hackad choklad i en stor mikrovågssäker skål och smält chokladen i mikrovågsugnen i 2 minuter. Stanna halvvägs för att röra om. Rör om när det är klart tills chokladen är smält och slät.

  3. Förbered chokladformen: Häll ett tunt lager av den smälta chokladen i varje fack i en chokladform. Se till att det fortfarande finns gott om utrymme kvar i varje fack. Ställ formen i kylskåpet i 10 minuter för att låta chokladen stelna.

  4. Blanda fyllningen: Blanda den rostade Kunafan, pistaschkrämen och tahinin i en stor skål. Blanda väl så att allt är jämnt fördelat.

  5. Fyll chokladformen: Ta ut chokladformen från kylskåpet. Fyll varje fack med ett tjockt lager av kunafablandningen. Använd en sked för att platta till blandningen. Häll den resterande smälta chokladen ovanpå kunafablandningen och bred ut den jämnt. Placera formarna tillbaka i kylskåpet i 30 minuter till 1 timme för att låta chokladen stelna helt.

  6. Servera: Ta ut chokladkakorna ur formarna. Förvara dem i kylskåp tills de ska serveras. Njut av din läckra chokladkunafa!

Taggar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar


Dubai Chokolate (Kunafa bar)

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto