Om oss

Om Al Badr Kunafa AB

Vårt företag, Al Badr Sweets, grundades 1997 i staden Homs, Syrien, med en specialisering inom tillverkning av förstklassiga kylda bakverk och orientaliska sötsaker. Med vårt tidigare namn, Al Badr Kunafa, hade vi flera butiker spridda över hela Syrien och var välkända för vår omfattande kollektion av bakverk.

På grund av kriget i Syrien tvingades vi dock att omlokalisera till Sverige. Efter vår ankomst 2017 bestämde vi oss för att fortsätta vår verksamhet här och etablera oss på nytt.

Vår passion: Att tillverka förstklassiga desserter från Kunafa-deg och Baklava

Vi tillverkar våra produkter enligt de strängaste kvalitetsstandarderna och använder endast de finaste råvarorna för att erbjuda våra kunder den mest utsökta och färska smaken. Vårt mål är att göra våra desserter tillgängliga, färska och tilltalande för alla i Sverige.

Vad är kunafa-deg?

Kunafa-degen är en välkänd produkt som har sina rötter i Mellanöstern, Turkiet och Grekland. Den mångsidiga degen möjliggör produktionen av otaliga orientaliska sötsaker.

Redan från 900-talet nämndes Kunafa-degen i historiska texter. Ursprunget tros ligga i dess spridning från Egypten till Syrien och sedan vidare till hela Mellanöstern. I boken Kitab al-tabikh (Boken om Rätter) från 900-talet beskrivs ett recept på en Kunafa-rätt där degen fylls med nötter, friteras och avslutas med honung – ett recept som fortfarande används idag. Under 1400-talet upptäcktes tekniken för att producera Kunafa-degen genom att hälla den flytande degen över en varm rund metallplåt, vilket resulterar i dess karakteristiska trådliknande form. Denna teknik är fortfarande i bruk idag.

De moderna Kunafa-rätterna är ofta toppade med sirap eller honung tillsammans med nötter, sötad ost, grädde eller choklad fyllning.

Vi levererar våra produkter över hela Sverige

Hos oss kan du njuta av leverans av våra produkter över hela Sverige, och vid beställning av 5 kartonger eller mer får du förmånen av kostnadsfri frakt.

För våra kunder inom EU och Storbritannien erbjuder vi också leverans av alla våra produkter. Om du önskar mer information om fraktpriser och leverans alternativ, vänligen kontakta vår kundservice.

Hjärtligt välkommen till vår Online butik!

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto