Kunafa med Nutella fyllning

Ingredienser:

  • 400 g kunafa-deg
  • ½ kopp smör, smält
  • 1 ½ kopp sirap
  • Nutella

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 200°C och smörj två ugnplåtar.
  2. Smält smöret antingen i en kastrull på spisen eller i mikrovågsugnen.
  3. Lägg kunafa-degen i en stor skål och blanda den noggrant med det smälta smöret tills den är jämnt täckt.
  4. Dela den smörade kunafa-degen jämnt i två delar och fördela sedan varje del jämnt på de två smorda ugnplåtarna. Tryck försiktigt ner degen mot botten på varje plåt.
  5. Grädda båda plåtarna i ugnen i 15-20 minuter eller tills den är gyllenbrun och krispig.
  6. När den gräddade kunafa-degen är klar, ta ut den från ugnen och häll den varma sirapen jämnt över de sammansatta kunafa-degen.
  7. Bred Nutella jämnt över den övre delen av en av de gräddade kunafa-degarna.
  8. Placera den andra gräddade kunafa-degen över den del som har Nutella för att skapa en sammanfogad "kaka".
  9. Låt den sammanpressade kunafa-degen svalna något innan du skär den i bitar.
  10. Servera med valfri dryck och njut av denna läckra efterrätt!

Taggar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar


Kunafa med Nutella fyllning

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto